3 pointtiani

Ei kylien alasajolle: a) Keskeinen argumentti eli liikenteen saastuttavuus on katoamassa. Autot tankataan pistorasiasta. b) Vireät kylät houkuttelevat uusia veronmaksajia. Kyläyhteisöihin rakentamista ei pidä jarrutella. Maankäyttölaki on uudistumassa – emätilalaskenta myös – ja tässä pitää kunnan olla hereillä.

Kyllä avoimelle datalle: Kuntaan liittyvän tiedon saaminen on luvattoman hankalaa. Tästä seuraa, että kuntalaisen mielipide on altavastaaja virkamieskoneiston faktoihin verrattuna. Päätöksentekoon liityvä tieto on saatava helposti kaikkien ulottuville.

Rahan jaosta rahan ansaitsemiseen: On aika hyödyntää Nummelan logistinen sijainti. Tunnin juna + lentokenttä + sähköinen ilmailu on lyömätön etu. Olemme 15 minuutin lentomatkan päässä Keski-Euroopan rataverkostosta, ja alle puolen tunnin päässä Helsingin keskustasta. Tilaisuus menee ohi, jollei sitä hyödynnetä.

Olen ehdolla tämän kerran. Äänestä Villeä: numero on 25.